OP WEG NAAR MILIEUVRIENDELIJKHEID!

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid is volgens Label for Brands in de eerste plaats een onderwerp van doorzettingsvermogen en openlijkheid. Wij hebben een toekomst voor ogen waarbij onze CO2 voetafdruk zal verminderen. Ons focussen op een duurzame wereld is geen optie meer waarvoor we kunnen kiezen, het moet een prioriteit zijn.

Duurzaamheid staat dan ook centraal binnen de organisatie Label for Brands en laat zich verder ontwikkelen als een kernwaarden. Een eerlijke en vooral duurzame kledingindustrie is mogelijk, daar geloven wij in. Daarnaast zijn wij verantwoordelijk om overproductie en het produceren van kleding te verbeteren en dit op een duurzame manier. Dit doen wij tot aan de katoenvelden, het productieproces, logistieke processen en tot het verwerken van ons afval. 

“Het uiteindelijke doel is het verbeteren van onze planeet”

De vezel keuze heeft een grote invloed op de levensduur van een kledingstuk en hoe gemakkelijk deze kan worden gerecycled. Daarom kiezen wij voor hoge kwaliteit grondstoffen. De verantwoordelijkheid die wij met ons meedragen moet ervoor zorgen dat de impact op het milieu wordt verminderd.

Duurzaamheid

Door over te stappen naar kleding die 100% recyclebaar is, draait het natuurlijk uiteindelijk om upcycling: het gebruik van pre-consumer material of te wel gerecycled kleding. Dit is een manier voor de toekomst waarop we onze planeet kunnen helpen hun textielafval te verminderen en minder afval te storten.

Het is een uitdaging om kleding met gemengde materialen te recyclen, omdat de verschillende vezels moeilijk te scheiden zijn. De kleding van Label for Brands bestaat veelal uit 100% plantaardig katoen en kan dan ook worden gerecycled met de huidige recyclingoplossingen. Ook is de kleding van Pinned by K volledig te herleiden vanaf de plant tot aan het eindproces waarin mens en planeet centraal staan. 

Onze plannen

Label for Brands heeft plannen voor de toekomst om afbreekbare verzendmateriaal te gaan gebruiken. Ook willen wij in de toekomst al onze kledingstukken verduurzamen. Elk kledingstuk zal dus een kleine CO2 voetafdruk hebben.